Hvorfor blomstrer nogle landsbyer, mens andre visner? Det undersøgte vi i dybden på Region Midtjyllands Landsbydag den 15. april 2023.

Spiring - et laboratorium for fremtidens landsdistrikter

Byskilt for fremtidslandsbyen Spiring.

Hvorfor blomstrer nogle landsbyer, mens andre visner? Det undersøgte vi i dybden på Region Midtjyllands Landsbydag den 15. april 2023, som blev holdt i Musikteatret Holstebro.

På Landsbydagen mødtes mere end 200 ildsjæle, fagfolk og politikere fra hele regionen i fremtidslandsbyen Spiring til oplæg, erfaringer, debat og idéudvikling.

Spiring bød bl.a. på bypark, musik, mad og ikke mindst masser af æresborgere med mod på at debattere og finde løsninger på landsbyernes – og resten af verdens – udfordringer.

Video fra Landsbydagen 2023

Se video fra Landsbydagen og hør Spiring-sangen, der rundede Landsbydagen af.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

10 udfordringer i 10 huse

Målet med Landsbydagen var at skabe nye relationer og dele både viden, idéer og konkrete erfaringer.

Det skete med udgangspunkt i Spirings 10 huse, hvor vigtige dilemmaer og fremtidige løsninger, som er vigtige for udvikling af fremtidens bæredygtige landdistrikter, blev drøftet. I hvert hus inviterede grupper af husværter sammensat af fagfolk, politikere, embedsfolk og landsby-borgere med konkrete erfaringer til korte workshops med debat og idéudvikling.

Ideerne blev samlet på kort, der efterfølgende blev digitaliseret. Idéerne – og ikke mindst de gode relationer – skabt på Landsbydagen, skal være med til at danne grundlag for Region Midtjyllands fremtidige arbejde med udvikling af bæredygtige landdistrikter.

Se oversigt over de 10 huse og workshops her.

Spiring-sangen

Se teksten til Spiring-sangen (pdf).

Tekst og musik:
Anders Graae Lauritzen
www.andersgraae.dk