Grafisk element

Region Midtjylland uddeler hvert år Landsbyprisen på 150.000 kroner. Prisen går til en landsby, der viser nye veje til det gode og bæredygtige liv i landsbyer og lokalområder.

Formålet med landsbyprisen er at sætte fokus på landsbyer og lokalsamfund som attraktive steder at bosætte sig. Samtidig skal prisen bidrage til at understøtte udvikling og fornyelse i regionens landsbyer.

I 2021 var der seks finalister til Landsbyprisen: Skals, Ebdrup, Hald, Lindved og de to landsbysammenslutninger: Serup, Lemming, Nisset, Ebstrup og Sejling i Silkeborg Kommune og Herskind, Skivholme og Herskind Hede i Skanderborg Kommune.

Læs mere om Landsbyprisen.

Videopræsentation af Ebdrup

I Syddjurs Kommune lige ved National Park Mols Bjerge ligger Ebdrup – en lille, glad landsby med hjerte og hjælpsomhed i højsædet. Den 200 år gamle skole er byens sociale samlingspunkt for unge og gamle. Og selvom byen kun består af 30 husstande, så har de travlt med at vedligeholde og bygge i byen så den er attraktiv for tilflyttere. Ebdrup har nemlig indsamlet over 2 mio. kr. til renovering af forsamlingshuset, de har fået tilskud fra Hedeselskabet til at bygge en naturlegeplads og de har bygget en handicapvenlig træsti fra forsamlingshuset til kirken.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

streg_grøn.png

Finalister til Region Midtjyllands Landsbypris 2021

Her kan du se de øvrige finalister til Landsbyprisen 2021.