Grafisk element

Region Midtjylland uddeler hvert år Landsbyprisen på 150.000 kroner. Prisen går til en landsby, der viser nye veje til det gode og bæredygtige liv i landsbyer og lokalområder.

Formålet med landsbyprisen er at sætte fokus på landsbyer og lokalsamfund som attraktive steder at bosætte sig. Samtidig skal prisen bidrage til at understøtte udvikling og fornyelse i regionens landsbyer.

I 2021 var der seks finalister til Landsbyprisen: Skals, Ebdrup, Hald, Lindved og de to landsbysammenslutninger: Serup, Lemming, Nisset, Ebstrup og Sejling i Silkeborg Kommune og Herskind, Skivholme og Herskind Hede i Skanderborg Kommune.

Læs mere om Landsbyprisen.

Videopræsentation af Herskind, Skivholme og Herskind Hede

Herskind, Skivholme og Herskind Hede er et smørhul i Skanderborg Kommune, som har lidt af det hele; indkøbsmuligheder, skole, institutioner og unik natur. Landsbyerne har et stærkt og inkluderende foreningsliv og fællesskab. Midt i Herskind ligger fx levefællesskabet Hertha, hvor udviklingshæmmede og øvrige borgere bor side om side i et godt og givende naboskab. I landsbysammenslutningen lever man efter devisen: Det vi har brug for, udvikler vi. Det vi har, vedligeholder vi. Lige nu arbejder en stor gruppe frivillige på at etablere et seniorbofællesskab og en motions- og motorik-sti i Herskind.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

streg_grøn.png

Finalister til Region Midtjyllands Landsbypris 2021

Her kan du se de øvrige finalister til Landsbyprisen 2021.