Grafik

Region Midtjylland uddeler hvert år Landsbyprisen på 150.000 kroner. Prisen går til en landsby, der viser nye veje til det gode og bæredygtige liv i landsbyer og lokalområder.

Formålet med landsbyprisen er at sætte fokus på landsbyer og lokalsamfund som attraktive steder at bosætte sig. Samtidig skal prisen bidrage til at understøtte udvikling og fornyelse i regionens landsbyer.

I 2021 var der seks finalister til Landsbyprisen: Skals, Ebdrup, Hald, Lindved og de to landsbysammenslutninger: Serup, Lemming, Nisset, Ebstrup og Sejling i Silkeborg Kommune og Herskind, Skivholme og Herskind Hede i Skanderborg Kommune.

Læs mere om Landsbyprisen.

Videopræsentation af landsbyklyngen ved Silkeborg

Nord for Silkeborg ligger landsbyerne Serup, Lemming, Nisset, Ebstrup og Sejling. Et landsbyfællesskab med et fælles mål; at skabe rammen om det gode børne- og familieliv og en sund hverdag. Her bliver naturen inddraget og udnyttet, så både store og små kan nyde godt af de mange naturoplevelser som området har at byde på. Landsbyfællesskabet har fx etableret stier og skabt et fælles mødested på en gammel boldbane.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

streg_grøn.png

Finalister til Region Midtjyllands Landsbypris 2021

Her kan du se de øvrige finalister til Landsbyprisen 2021.