Webinar, 20. maj 2021

Nærhed, tryghed, omsorg og masser af fælles oplevelser er blot nogle af fordelene ved Havtorn, et nyt seniorbofællesskab for folk over 50, der ligger midt i naturen ved Ringkøbing Fjord. Med Ringkøbings butikker og kulturtilbud inden for en radius på 4-5 kilometer kan alt nås både på cykel og til bens, og lige udenfor døren er der adgang til dejlig natur. I webinaret fortæller Jørgen Søndermark, projektleder fra RealDania By og Byg, om bofællesskabet, og vi interviewer Hanne Bovbjerg, som er Havtorns første beboer.

Lær af Naturbydelen

Naturbydelen ved Ringkøbing er et godt eksempel på hvordan man kan udnytte stedse bundne ressourcer og udvikle multifunktionelt. Naturen er udviklet før byggeriet af de første huse gik i gang. Det har tidligere været brugt som landbrugsjord, men blev omdannet til naturtyper, der er karakteristiske for landskaberne omkring Ringkøbing Fjord.

Alle beboere, både i seniorbofællesskabet og resten af bydelen, har private terrasser/altaner og direkte adgang til naturen. Men i stedet for at passe hver sin lille have, er man fælles om enge, søer, bærhaver og frugtlunde, hvor man kan lave forskellige aktiviteter med sine bofæller og naboer på kryds og tværs af generationer.

Som en del af projektet er der skabt et system af vandløb og små søer, der afleder regnvand og dermed sikrer boligerne mod fremtidens hyppigere skybrud.

Udviklingen af Naturbydelen sker i et partnerskab mellem Ringkøbing Kommune og Realdania By & Byg. 

Læs mere om Naturbydelen. 

Se webinar

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Kontakt

Christian Selmer Fredsø Jensen

Udviklingskonsulent

E-mail: christian.fredsoe@ru.rm.dk

Tlf. 20 72 94 72