Mennesker foran rød løber.
En stor del af Skave var samlet i byens Multihus til officiel overrækkelse af Landsbyprisen 2024. Foto. Region Midtjylland.

29.05.2024

Der var gang i Skave fredag 24. maj, hvor årets byfest fik et ekstra gear med den officielle overdragelse af Region Midtjyllands Landsbypris 2024, hvor en række gæster fra både byrådet i Holstebro i Holstebro Kommune samt fra regionsrådet deltog.

Regionsrådets 1. næstformand Hanne Roed (R) overrakte det synlige bevis på prisen på vegne af regionsrådet.

- Vi er utrolig glade og stolte over at have vundet prisen. Vi håber jo, at vi kan bruge den til at brande vores by og vores store fællesskab, og måske endda få nogle flere til at flytte til hertil, lød fra Henny Hedegaard Jensen fra Skave Borgerforening, der modtog hæderen på vegne af den vestjyske landsby.

Brug for alle

To kvinder viser diplom frem.
Regionsrådets 1. næstformand, Hanne Roed, overrakte prisen. Foto. Region Midtjylland.

- I Skave er det først og fremmest fællesskabet eller ”FællesSkave”, som de kalder det, som er det helt store aktiv. Det Skave har gjort er noget, som rigtig mange gerne vil kunne. De har skabt et levende fællesskab, hvor der er plads til alle og brug for alle, siger Hanne Roed.

I forbindelse med overrækkelsen understregede hun også, at resultater – eller landsbypriser for den sags skyld – ikke kommer af sig selv.

- I insisterer på, at det gode liv på landet skal leves, også selvom det betyder, at I selv må tage fat og indimellem også må til lommerne. I griber de ressourcer, som I har inden for jeres rækkevidde og de muligheder, som opstår i jeres åbne og handlekraftige tilgang til omverden. Så lad mig sige det ganske kort: I er i den grad en værdig og velfortjent vinder af landsbyprisen!

Uddelt siden 2009

Mand på talerstol.
Viceborgmester i Holstebro Kommune, Torben Gudiksen (R). Foto. Region Midtjylland.

Den regionale Landsbypris blev uddelt første gang i 2009. Dengang landede den også Holstebro Kommune. Mere specifikt i Idom-Raasted, der faktisk vandt prisen igen 10 år senere i 2019.

Det faktum kunne viceborgmester Torben Gudiksen da heller ikke lade være med at nævne, da han holdt tale for Skave med en klar opfordring til at gå efter flere priser. Der var dog ingen tvivl om, at også viceborgmesteren er imponeret over den udvikling, der er skabt i Skave.

- Jeres engagement og samarbejde har resulteret i en bred pallette af resultater og initiativer. Det beriger ikke kun jeres lokalsamfund, det beriger også nabobyerne og andre landsbyer i Holstebro Kommune, sagde viceborgmesteren, der glædede sig over, at regionen med tiltag som landsbyprisen sætter fokus på udvikling i landdistrikter.

- Vi hører ofte og med rette, at der er store udfordringer i landdistrikterne, men fx Skave viser, hvordan der også er muligheder, lød det.

Kom tættere på Skave og de fire andre finalister til Landsbyprisen 2024.

Se video fra overrækkelsen i Skave

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.